Hej och hjärtligt välkommen till BYGG!

Först och främst vill vi gratulera till att du har kommit in på Halmstad Högskola och ett av dem bästa programmen dessutom – Byggingenjörsprogrammet eller Bygg- och Fastighetsekonomprogrammet! Nu är det dags för dig att ta saken i egna händer och städa din egen lya. Innan det blir allt för seriöst ska du dock få ha riktigt kul med oss!

Som tradition i Halmstad, precis som på flera högskolor och universitet runt om i Sverige,
hålls årligen en nollning för alla nya studenter på skolan. Uttrycket nollning kommer från att man som “nolla” har 0 högskolepoäng och det är en chans för alla nya studenter att skapa nya kontakter samt få information om både högskolan och studentlivet!

Vi på Halmstad Högskola har gemensamt satt upp följande mål med nollningen: “Målet med nollningen är att välkomna nya studenter till trygghet, genom kunskap, gemenskap, utmaning och glädje!” Det är detta hela nollningen går ut på – att du som ny student ska känna dig trygg när du skapar ett nytt kapitel i ditt liv. Alla aktiviteter under nollningen är självklart frivilliga.

Nollningen startar den 22 augusti och håller på i 10 givande dagar, om du inte har möjlighet att komma redan den 22:e då går det givetvis bra att dyka upp senare. Samling sker torsdagen den 22:e klockan 09.00 utanför Trade Center som är den högsta byggnaden i Halmstad, adress: Kristian IV:s Väg 3, 302 50 Halmstad. Som byggare ska du leta efter en stor grå flagga och några härliga byggare i gråa overaller som kommer ta med dig på 10 dagar av oförglömliga minnen. Skulle det vara så att du inte har något boende när nollningen drar igång går det att lösa, men kontakta Mamma Mutter eller Pappa Bult om det i förväg. Som avslutning på denna härliga nollning kommer det vara en stor fest inne i stan för alla program, denna är frivillig och kommer kosta extra.

Kostnad för nollningen (exklusive kåravgiften) är 350kr i kontant och  200kr kommer betalas genom appen VIPmonkey. Skriv ut och ta med ditt antagningsbesked, VIKTIGT! Ta även med bevis
på betald kåravgift som behövs för att kunna medverka på nollningen och koden till antagning.nu. Kåravgiften betalar du innan nollningen börjar via denna hemsida: https://www.karen.hh.se/bli- medlem/

Det viktigaste under dessa 10 dagar är din inskrivning. Den kommer ske tisdag 27/8 i I108- idrottshallen klockan 12:30-14:00 för Bygg- och fastighetsekonomprogrammet och Byggingenjörerna. Ta med legitimation (behövs för inskrivning och kårpuben). Vi kommer finnas på plats och visa er till rätt sal!

Tänk på att teckna en bra hemförsäkring om du är nyinflyttad! Ingen egen alkohol medtages under nollningen. Det kommer alltid finnas alkoholfria alternativ på plats. Vi kan styra över mycket, men tyvärr inte över vädret så vid riktigt taskigt väder kommer vi befinna oss inomhus. Tänk ändå på att ta med oömma kläder efter väder och bekväma skor. Har vi riktig tur kan även badkläder vara

på sin plats.

Vi som anordnar dessa spännande dagar är utbildade tvåor i olika roller som ni kommer att lära känna, det finns bland annat en Mamma och en Pappa som ni kan kontakta med alla frågor ni kan komma på, problem, allergier mm. Tagga till ordentligt genom att gå in på vår BYGG-blogg och BYGG-instagram så syns vi i augusti! Ha det gött!

Mamma Mutter: 0768-631105
Pappa Bult: 0768-631108
Blogg: bygg.nollning.nu
Instagram: byggnollning2019
Mail: byggnollning19@gmail.com